عدد المساهمات : 330 تاريخ التسجيل : 12/02/2011 العمر : 32 الموقع : هنا دائما
موضوع: كشرى العدس الاصفر الجمعة 11 مارس 2011 - 21:29
كشرى العدس الاصفر
كوب عدس اصفر كوب ارز- زيت - ملح - كمون
الطريقة
اغسلى الارز والعدس الاصفر ثم يصفى من الماء
ضعى فى حلة على النار حوالى 3 معالق زيت وحطى الارز فى الزيت وقلبى قلبى لحد ما تحسى ان الارز اتبل كلة بالزيت وفرفرضعى العدس على الارز والملح والكمون واخلطيهم ببعض وبعدين حطى عليهم ماء كأنك بتسوى الارز عادى خالص
ولما يشرب الماء تروحى موطية النار تسبية لحد لما يستوى وتغرفية وبيكون الكشرى مفرفر وبالهنا والشفا بيتاكل معاة طرشى زى الليمون بيبقى جميل
ملحوظة
بالنسبة للعدس الكشرى ممكن يتعمل مش مفرفر بيكون طرى ( سوفت ) فية ناس كتير بتحبة كدة بعد ما يشرب الماء ونوطى النار اثناء ما هو بيستوى ترشرشى كل شوية بشوية ماءحتلاقية بيطرى ولما يستوى قبل ما تطفى النار على طول تروحى حطة علية معلقة زيت و تقلبيها وتطفى النار وتغرفية