منتدى ابو سيفين حبيب فادينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى ابو سيفين حبيب فادينا

منتدى مسيحى لكل اولاد المسيح
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الطــعــمية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
مدير المنتدى
مدير المنتدى
Admin


عدد المساهمات : 330
تاريخ التسجيل : 12/02/2011
العمر : 32
الموقع : هنا دائما

الطــعــمية Empty
مُساهمةموضوع: الطــعــمية   الطــعــمية Icon_minitimeالجمعة 11 مارس 2011 - 21:25


الطعمية


نص كيلو فول ( مدشوش ) - بصلة متوسطة مقطعة - معلقة صغيرة ثوم - نص كوب كزبرة خضراء وشبت - ½ كوب كرات


1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة - ½ معلقة صغيرة بيكربونات صودا - معلقة صغيرة ماء ملح- شطة - ربع معلقة كمون مطحون - سمسم للتزيين - زيت للقلي
الطريقة :

يغسل الفول وينقع لمدة 12 ساعة مع تغيير الماء كل ساعتين يشطف الفول جيداً ويصفى من الماء
تخلط الخصروات مع الفول .
ثم تفرم سواء بمفرمة اللحم او الكبة مرتين لحد ما ينعموا خالص
نذوب بيكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى العجينة

الطــعــمية 3371



ثم نضع الملح والشطة و الكزبرة و الكمون وتقلب جيدا يوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة .

نعمل عجينة الطعمية أقراص صغيرة بمعلقتين او بالة الطعمية المخصوصة

الطــعــمية 3372


ونحط وش الطعمياية فى السمسم وتقلى في الزيت لحد ما تستوى وتنشف


الطــعــمية 3373


ملحوظة


اذا كنتى حتشيليها فى كيس نايلون فى الفريزر ومش حتحمريها يبقى ماتحطيلهاش البيكربونات ( يعنى تحطيها وقت ماتكونى حتحمريها بس )
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://murolmd12.hooxs.com
 
الطــعــمية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ابو سيفين حبيب فادينا  :: قسم المطبخ-
انتقل الى: